Головна » 2019 » Травень » 13 » День цивільного захисту 2019
18:38
День цивільного захисту 2019

19 квітня 2019 року в Мішково-Погорілівській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Миколаївської обласної ради було проведено День цивільного захисту .
Протягом дня було проведено комплекс заходів: Ранок розпочався з загальношкільної лінійки, на якій відбулося  урочисте відкриття Дня ЦЗ в школі (педагого-організатор Гаркуша О.Г.). 
Наприкінці першого уроку було проведено радіо лінійку, в ході якої шкільна громада була ознайомлена з планом проведення Дня цивільного захисту. Протягом дня здобувачі освіти могли ознайомитися з тематичною літературою, яка була представлена на книжковій виставці в приміщенні бібліотеки (бібліотекар Власенко Т.М.).
Початкова школа була залучена до перегляду відео фрагментів на тему: «Дії в умовах надзвичайних ситуацій». Захід закінчився пізнавальною вікториною «Щоб у радості зростати, лиха слід не допускати» (вчителі та вихователі початкової ланки освіти, голова МО початкових класів Корчак О.Ф.).
Здобувачі освіти середньої та старшої ланки брали участь у комбінованій естафеті з елементами виконання нормативів за програмою «Цивільний захист» (учителі фізичної культури Мошків М.М., Сладков А.І., та учитель Захисту Вітчизни – Гінкул В.С.). Етапами естафети було відпрацювання: 

 Дій учнів за сигналами ЦЗ;
 Збір тривожної валізи;
 Розбір завалу та звільнення потерпілого;
 Надання першої домедичної допомоги потерпілому;
 Одягання ЗЗК;
 Вихід із зони ураження.
Основним заходом дня стало комплексне об’єктове тренування з питань евакуації учасників освітнього процесу у разі виникнення надзвичайної ситуації (пожежа в приміщенні). Метою стала перевірка реальності плану реагування при виникненні пожежі. Були відпрацьовані:

1) Оповіщення і збір учасників освітнього процесу;
2) Прийняття рішень і постановка завдань;
3) Проведення евакуації;
4) Дії ланки пожежогасіння при виникненні пожежі;

5) Аналіз проведеного тренування.
За сигналом «Увага ВСІМ», який було подано по радіозв’язку школи учасники освітнього процесу організовано покинули приміщення навчального корпусу та вишикувалися в зоні евакуації. Після успішної евакуації начальник штабу ЦЗ - Запотоцька Н.С. провела аналіз
комплексного об’єктового тренування. 
Проведені заходи показали практичну готовність здобувачів освіти та колективу школи діяти за сигналами оповіщення Цивільного захисту при виникненні надзвичайної ситуації.

Вчитель предмету «Захист Вітчизни» В.Гінкул

Переглядів: 329 | Додав: anna_ginkul | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]