Головна » 2016 » Червень » 14 » НАВЧАЛЬНИЙ ДЕБАТНИЙ ФОРУМ "ВРАХОВУЙ РІЗНИЦЮ"
11:57
НАВЧАЛЬНИЙ ДЕБАТНИЙ ФОРУМ "ВРАХОВУЙ РІЗНИЦЮ"

В рамках освітнього проекту «Враховуй різницю» з 11 по 13 червня в Бердянську проходив Всеукраїнський дебатний форум. Проект «Враховуй різницю» виконує організація Вчителі За Демократіюу рамках проекту UCBI - Українська ініціатива зміцнення громадської довіри, що фінансується USAID Ukraine - USAID Україна.

Мета заходу, що відбувся на базі пансіонату «Славутич», м. Бердянськ, — навчання учнів та учителів такій формі громадського обговорення актуальних соціальних питань, як дебати. Під час форуму проходили майстер-класи з практики аргументування та спростування, техніки формулювання запитань у дебатах, дебатних форматів і, власне, дебатний турнір. Турнір відбувався за форматом дебатів Карла Поппера.
Його учасниками стали учні старших класів з 9 областей нашої країни: Запорізької, Київської, Харківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Донецької, Луганської, Черкаської та Вінницької. Таким чином, завдяки проекту «Долаючи прірву - з'єднуємо розділені громади» організатори заходу об'єднали юних українців. Всього у форумі брали участь 24 команди.  Основною темою дебатів стало соціально значуще питання «Сьогодні в Україні потрібно обмежити свободу слова?». У кожному раунді свою позицію «за» і «проти» відстоювали по дві команди. 

Миколаївська область була представлена командою Мішково-Погорілівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату та в загальному рейтингу за кількістю отриманих балів після 3-х раундів посіла 6 місце (Керівник: Гінкул Г.С., учитель історії, члени команди: Лаврентьєва В., Ліпінська К., Марковська А. – учениці 9-х класів). Команда отримала новий досвід, знайомства, знання і, найголовніше, натхнення для роботи у дебатній справі. До того ж, діти мали змогу відпочити на березі Азовського моря.

Хочеться висловити велику вдячність організаторам (І. Сущенко, О.Пометун, І. Барановій та ін.) за теплий прийом та нові знання, враження та натхнення для інтелектуального та творчого росту.

За результатами суддівських голосів, головним переможцем навчального Всеукраїнського дебатного турніру стали учні гімназії №10 - команда з Мелітополя. Вітаємо команду з Мелітополя та зичимо подальших успіхів!

 

Переглядів: 374 | Додав: anna_ginkul | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]