Головна » 2016 » Вересень » 12 » Перший урок в Мішково-Погорілівській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті
07:26
Перший урок в Мішково-Погорілівській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті

 В Мішково-Погорілівській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті  Миколаївської обласної ради пройшли перші уроки, присвячені 25-річчю незалежності України. В урочистій святковій обстановці діти пригадали віхи державотворчого процесу, видатних особистостей, що боролися за незалежність України, вшанували героїв, що ціною свого життя зберігають нашу свободу сьогодні.

Учні 10-11 кл. в ході історико-дослідницької експедиції розглянули тему «25 -років незалежності. Тисячоліття - державності» (вчитель історії – Гінкул Ганна Сергіївна)

Урок пройшов з девізом: «З Україною в серці». На цьому уроці учні, працюючи в групах, створювали плакат інфографіки «Спадок державності», обговорювали внесок Людей Свободи, що боролися за незалежність і рефлексуючи визначали, що може зробити кожен для своєї Батьківщини. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У 9-х класах було проведено урок на тему: «Україна – єдина країна». Основною метою якого було формування національно свідомої, духовно багатої особистості (Вчитель  математики – Олійник Л.В.,  вчитель української мови – Єфремоввська С.М.)

Розпочався урок розповіддю про державні символи, які мають сьогодні велике значення для єдності народу.

Учні активно працювали на уроці: декламували вірші українських поетів, співали народні пісні, відгадували визначні місця і видатних людей на фото, продовжували українські прислів’я. Закінчився урок інтерактивною вправою «З теплом у серці» (побажання Україні).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У 8-х класах в формі історико-геграфічної гри був проведений урок на тему «Україна – єдина країна». Основною метою якого боло виховання прагнення примножувати своєю працею здобутки українського народу (вчитель історії – Гінкул В.С., вчитель географії – Єрмоліна Н.Й.) 

В ході уроку було прослідковано основні етапи боротьби українського народу за незалежність. Результатами обговорення стало створення  фотострічки часу «10 кроків до мрії».

Працюючи з державною символікою, учні склали з пазлів карту незалежної України.

Рефлексією уроку стало висловлення побажань незалежній Україні. Свої побажання учні писали на стікерах у вигляді сердець та клеїли їх на карту України. В результаті роботи дійшли висновку, що кожен може зробити внесок у становлення і розвиток нашої Батьківщини - України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цікаво і весело пройшов перший урок у 5-х класах (вчитель фізики – Ворчакова Т.М., вчитель української мови – Корчева Т.І.). «Вітчизна, як мати, у світі – одна», - так звучала тема уроку. Діти прослухали легенди про Україну, її державні символи,ознайомилися з людьми, які прославили нашу державу на весь світ, які стали символами епохи, переглянули ролики «Сім чудес України», «Україна – єдина країна», прослухали пісні про Україну у виконанні дітей. Була проведена вікторина «Чи знаєш ти національні свята?», а також пісенний конкурс «Заспівай українську пісню».

 Перший урок став для дітей не тільки уроком збагачення знань, але й уроком патріотизму.

 

Переглядів: 382 | Додав: anna_ginkul | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]