Головна » 2018 » Грудень » 2 » Всеукраїнський інтелектуальний конкурс «Еврика-2018».
23:34
Всеукраїнський інтелектуальний конкурс «Еврика-2018».

З 19 по 23 листопада, у Винниках відбувся ІІІ Всеукраїнський інтелектуальний конкурс «Еврика», що започаткований у 2016 році Винниківською санаторною школою-інтернатом і ГО «Школа мрій». Два роки поспіль на конкурс з’їжджалися найрозумніші діти з усієї держави, щоб продемонструвати свої досягнення в царині науки. Третій (цьогорічний) конкурс для півсотні старшокласників із Донеччини, Черкащини, Миколаївщини, Волині, Тернопільщини, Львова і Львівщини був особливим.
«Якщо раніше діти представляли свої власні роботи, які оцінювало незалежне журі, то цього року ми ускладнили конкурс, – розповіла директор Винниківської санаторної школи-інтернату Лілія Свистович. – Адже школярам доведеться працювати в командах і створити нові креативні проекти. Зголосилися допомогти в проведенні інтелектуального конкурсу наші партнери – Дім І.Франка, Львівський природничий музей, IT STEP University та Український католицький університет. Саме вони і стануть науковими майданчика для нових відкриттів».Учасників об’єднали в три команди, які працювали над реалізацією проектів «Музей догори дригом», «Макет смарт-класу», «Право на місто».У перший день «Еврики» юних інтелектуалів привітала керівник відділу Винниківської міської ради Зоряна Корчовська, гостинні господарі – Винниківська санаторна школа-інтернат – подарували присутнім невеличкий вітальний концерт, показали фото-презентацію про історію конкурсу.Учасники отримали «яблука Ньютона» для натхнення, взяли участь у майстер-класі, під час якого виготовляли декоративні підкови, які подарували один одому у підсумковий день інтелектуальних навчань.В наступні два дні всі діти плідно працювали над своїми проектами.
Сметанкіна Надія – «Тема проекту «Право на місто», мета: дослідити тварин та як вони пристосовуються до життя у місті, що їм потрібно, яку шкоду вони наносять людині. Головне було донести до людей, що тварини мають такі самі права на проживання у місті як і ми! Спочатку було не зрозуміло, що і як потрібно робити, завдяки керівникам Природничого музею, які провели нам лекцію на базі Українського Католицького університет, стало все зрозуміло. Ми поділились на три міні-групи - ссавці, комахи, птахи. Тому ми не втрачаючи часу почали досліджувати, кожна міні-група працювала над своїм завданням. З’єднавши все в спільну презентацію, ми розробили рекомендації для людей, як дружньо співіснувати з тваринами які населяють наші сквери, парки тощо. Створити банер на захист прав тварин та інформаційні таблички для зелених місць нашого міста з особистими проханнями від наших маленьких сусідів. Мені дуже сподобалось, я дізналася більше про проблеми над якими, раніше не замислювалась, зустріла старих знайомих та нових друзів. Для себе я зрозуміла, що можу робити більше та створювати нове. Отримала стимул до гарного навчання, щоб потім вступити в такий надсучасний Український Католицький університет, це дуже круто! Особисто хочу подякувати організаторам конкурсу та директору Винниківської санаторної школи-інтернат Лілії Євгенівні Свистович. Дякую!»
Федорук Катерина – «Тема проекту «Музей догори дригом», мета: знищити стереотипи щодо нудних музейних екскурсій ,показати їх з іншого боку, створивши цікаву, пригодницьку подорож будинком-музеєм І.Я.Франка. Нам була надана можливість, командою працівників музею, працювати з історичними джерелами пов'язаними з життям та творчістю І.Я.Франка. Показали всі закутки музейного життя та по новому познайомили нас за такою історичною постаттю як І.Франко. Ми вивчали та досліджували його біографію та літературне надбання, а також, побували в будинку, де І.Франко жив зі своєю сім’єю. Ми не тільки проводили екскурсії, перевтілившись у справжніх мешканців дому Франків , а ще й малювали комікси ,читали реп покладений на вірші І.Франка та займалися акторською грою. Такі проекти виховують в нас почуття відповідальності та вміння працювати в команді, відкриваються нові здібності та таланти, які раніше були приховані. Мені дуже сподобалось приймати участь у проекті «Еврика» сподіваюсь,що наша школа згодом створить схожий проект на прикладі Винниківської школи-інтернату. Особисто хочу подякувати організаторам конкурсу та директору Винниківської санаторної школи-інтернат Лілії Євгенівні Свистович. Дякую!»
Бухтіяров Денис – «Тема проекту «Макет SMART-класу», мета: з підручних матеріалів у поєднанні з мікросхемами Arduino, сенсорами та датчиками створити диво-клас, в якому б виконувались звичайні побутові дії (вмикання світла, витирання дошки, відчинення вікон) за допомогою голосових команди. Наша команда працювала на базі «IT STEP university». Упродовж двох насичених днів школярі з різних куточків України під керівництвом професора університету Олени Винокурової та студентів другокурсників працювали над створенням "smart-класу", де все керується голосом. Ми намагалися розробити проект класу мрії у майбутньому, сподіваюся що колись це буде реальністю. Я думаю що така співпраця шкіл та університеті обов’язково повинна бути, адже це дає дітям уявлення про сучасні проекти в ІТ, показує, де і як можна застосувати надбані знання у школі, а також може підштовхнути до вибору майбутньої професії. Дякую!»
Любов Захарова - «Нашу школу цього року вперше запросили взяти участь у проекті «Еврика» і ми не змогли пропустити таку можливість. Мені дуже сподобався проект, а також ті університети і музей де працювали діти. Всюди дуже привітна атмосфера та дружні люди, гарні аудиторії, сучасне обладнання. Для дітей дуже корисно брати участь у таких подіях, адже вони мають постійно дізнаватись щось нове, розвиватись. Природа що нас оточує, історія яку ми маємо, робототехніка яка чекаєна нас в майбутньому, це все захоплююче, і це наше минуле, теперішне і майбутнє. Ми маємо про це нагадувати, берегти і показувати нове дітям. Особисто хочу подякувати організаторам конкурсу та директору Винниківської санаторної школи-інтернат Лілії Євгенівні Свистович, а також керівникам музею дому І.Франка, Львівського природничого музею, IT STEP University та Українського Католицького університета. Дякую!»

 

Переглядів: 432 | Додав: lubovzaharova86 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]